Ste pozabili geslo?

Pridruži se nam na Facebooku
Sledi nam na Twitterju


 
 1. Kakšna je razlika med forumom in blogom?
 2. Ali lahko kadar koli menjujem postavitev foruma in bloga? Bodo stari vnosi s tem izgubljeni?
 3. Ali imam lahko na svoji spletni strani več forumov ali blogov?
 4. Kateri uporabniki so registrirani? Zakaj registracija?
 5. Kako lahko določim seznam moderatorjev? Ali lahko nekoga določim za moderatorja mojega foruma ali bloga?
 6. Ali lahko moderatorji spremenijo nastavitve foruma ali bloga?
 7. Ali lahko vsakdo dodaja objave na mojem forumu ali blogu? Kako spreminjam dovoljenja za objave?
 8. Ali lahko pregledam vsebino novih vnosov in komentarjev pred njihovo objavo?
 9. Nekdo je oddal žaljivo vsebino na forum ali blog. Ali lahko to vsebino spremenim ali izbrišem?
 10. Ali lahko nastavim omejitev objavljanja žaljivih vsebin?
 11. Ali lahko dodam objavo v blog preko elektronske pošte?
 12. Kaj je RSS? Kako se lahko uporabniki naročijo na RSS obveščanje foruma?
 13. Ali lahko nastavim obveščanje o novih objavah na mojem forumu ali blogu?
 14. Ali lahko ustvarim forum ali blog z omejenim dostopom?
 15. Ali lahko uporabniki s svojim uporabniškim imenom in geslom dostopajo do mojega foruma ali bloga, brez aktiviranega Spletnikovega računa?
 


 
Kakšna je razlika med forumom in blogom?

Razlika med Spletnikovim forumom in blogom je v prikazu. Vsak forum ali blog je pravzaprav dvonivojska struktura: na prvem nivoju se nahajajo Objave (v forumu) in Vnosi (v blogu), na drugem pa Komentarji. Izberite željeno postavitev foruma, za jedrnat prikaz vseh objav s števcem ogledov in številom vseh objav. Izberite postavitev bloga za celoten prikaz vseh vnosov in številom komentarjev pri vsakem (vendar brez ogledov).

 
Ali lahko kadar koli menjujem postavitev foruma in bloga? Bodo stari vnosi s tem izgubljeni?

Vedno lahko zamenjate postavitev foruma ali bloga. Vsi stari vnosi bodo ohranjeni, le prikazani bodo nekoliko drugače.
Za spremembo postavitve morate samo klikniti ikono za forum / blog   in med "Postavitvami" izberite forum ali blog. Kliknite "Osveži".

 
Ali imam lahko na svoji spletni strani več forumov ali blogov?

Da. Na vaši Spletnik spletni strani imate lahko neomejeno število blogov ali forumov.

 
Kateri uporabniki so registrirani? Zakaj registracija?

S Spletnikovim forumom / blogom so registrirani uporabniki tisti, ki imajo Spletnikov račun. Svoj račun lahko novi uporabniki odprejo s pomočjo obrazca za prijavo v Spletnikov sistem za izdelavo spletne strani.
Registrirani uporabniki lahko dodajajo vnose v katerikoli Spletnikov forum ali blog z vašim uporabniškim imenom in geslom. S tem lahko izkoristite naslednje možnosti:

 • Vaša objava bo vsebovala povezavo do vaše Spletnikove spletne strani.
 • Če ste v Osebni profil vašega uporabniškega računa pri Spletniku dodali svojo fotografijo, bo fotografija prikazana pri vseh vaših objavah na forumih ali blogih.
 • Imeli boste možnost urejanja in spreminjanja vaših objav na drugih forumih in blogih, če vam to možnost dopušča lastnik foruma / bloga.
 • Preskočite lahko postopek prijave z označitvijo možnosti "Zapomni si moje uporabniško ime in geslo na tem računalniku"
 • Lahko ste moderator foruma ali bloga na drugi Spletnikovi spletni strani
 • Anonimni uporabniki nimajo Spletnikovega računa in se na forumih ali blogih identificirajo z imenom in njihovim elektronskim (e-mail) naslovom.
 • Lastnik foruma / bloga lahko določi različen obseg pravic pri objavah in komentarjih tako registriranim, kot tudi neregistriranim uporabnikom – npr.: novo temo na forumu lahko odprejo samo registrirani uporabniki, medtem ko lahko komentarje objavljajo tudi anonimni uporabniki.

 
Kako lahko določim seznam moderatorjev? Ali lahko nekoga določim za moderatorja mojega foruma ali bloga?

Vsakdo, ki je lastnik Spletnik računa, lahko opravlja funkcijo moderatorja vaše spletne strani. Moderatorji lahko, tako kot lastnik strani, prestavljajo, urejajo, brišejo in dodajajo objave. Za določitev seznama moderatorjev morate storiti sledeče:

 • Odprite nastavitve foruma / bloga s klikom na ikono  
 • Izberite "Možnosti" v področju "Dovoljenje dostopa"
 • V sekciji "Moderatorji" poiščite Spletnik uporabnika, ki ga želite dodati kot moderatorja. Iščete lahko po uporabniškem imenu ali po naslovu elektronske pošte.
 • Premaknite izbrane uporabnike iz "Seznama uporabnikov" na "Seznam moderatorjev"
 • Pritisnite "Osveži"

Vsak od izbranih uporabnikov bo zdaj lahko opravljal funkcijo moderatorja vašega foruma ali bloga, z enostavno prijavo s Spletnik uporabniškim imenom ter geslom.

 
Ali lahko moderatorji spremenijo nastavitve foruma ali bloga?

Ne. Možnost spreminjanja nastavitev foruma ali bloga ter njihove postavitve, dovoljenje dostopa, posebne funkcije itn. je na voljo le lastniku spletne strani v Administratorskem pogledu.

 
Ali lahko vsakdo dodaja objave na mojem forumu ali blogu? Kako spreminjam dovoljenja za objave?

Od nastavitev "Dovoljenja dostopa" je odvisno, ali bodo lahko obiskovalci vašega foruma oz. bloga dodajali svoje objave. V osnovnih nastavitvah lahko vsi obiskovalci dodajajo nove objave ter komentarje, registrirani uporabniki pa imajo še dodatno možnost urejanja. Za spremembo nastavitev kliknite ikono   in izberite "Dostopne nastavitve". Določite lahko različne omejitve podajanja novih vnosov ter komentarjev za obe skupini uporabnikov - registrirane in neregistrirane.

 
Ali lahko pregledam vsebino novih vnosov in komentarjev pred njihovo objavo?

Za pregled novih vnosov in komentarjev pred objavo ter njihovo potrditev je potrebno za svoj forum ali blog določiti naslednje nastavitve:

 • Kliknite ikono Forum / Blog  
 • Kliknite "Prikaži možnosti" v področju "Dostopne nastavitve"
 • V možnostih Registriranih / Neregistriranih uporabnikov za dodajanje novih objav in komentarjev izberite možnost "Dovoli - Potrebuje potrditev"

Nove objave bodo tako vidne le lastniku spletne strani oz. moderatorju spletnega foruma ali bloga, ki jih bodo pred objavo morali potrditi.

 
Nekdo je oddal žaljivo vsebino na forum ali blog. Ali lahko to vsebino spremenim ali izbrišem?

Da, lastnik ali moderator foruma / bloga lahko izbriše ali uredi vsako neprimerno objavo. To storite tako, da se v vaš forum / blog prijavite z uporabniškim imenom ter geslom. Videli boste ikono za urejanje   pred vsako objavo. Z miško se pomaknite nad ikono objave, ki jo želite urejati in pojavila se bo možnost "Uredi / Izbriši". Ponovno osvežite stran.

 
Ali lahko nastavim omejitev objavljanja žaljivih vsebin?

Da, določite lahko filter ali blokirate objave z žaljivo vsebino. Vsakemu forumu /blogu je namreč možno nastaviti možnosti cenzure:

 • Kliknite ikono Forum / Blog  
 • Kliknite "Prikaži možnosti" v polju "Posebne funkcije" in obkljukajte polje "Cenzura besed" .
 • V meniju "Funkcija" izberite ali možnost blokade celotne objave ali pa zgolj filtriranja žaljivih besed.
 • V polju "Prepovedane besede" določite tiste besede, ki jih bo filter v besedilih prepoznaval. V vsako polje vnesite samostojno besedo.
 • Pritisnite gumb "Osveži"

Filter bo deloval tako za objave, oddane preko obrazca, kot tudi za tiste, ki bodo poslane preko elektronske pošte.

 
Ali lahko dodam objavo v blog preko elektronske pošte?

Da, lahko. V nastavitvah foruma / bloga izberite "Posebne funkcije" > "Objava preko e-maila". Ob izbiri te možnosti, se bo odprlo okno s posebnim e-mailom za objavljanje v forumu / blogu. Sporočila, ki jih boste poslali na ta elektronski naslov, bodo vidna kot nove objave. Objavljanje s pomočjo e-maila lahko omejite na izbrane e-maile uporabnikov.

 
Kaj je RSS? Kako se lahko uporabniki naročijo na RSS obveščanje foruma?

RSS (Really Simple Syndication) je način, s katerim lahko na enostaven način razpošiljate nove objave s foruma ali bloga vašim uporabnikom. Je XML format objav foruma ali bloga, ki se samodejno razpošljejo na naslove RSS prejemnikov. Ta izvoz omogoča enostaven pregled naslovov novih objav in njihovih pripadajočih kratkih opisov, na drugih spletnih straneh ali s pomočjo RSS pregledovalnika vaših naročenih prejemnikov. RSS vmesnik samodejno pregleduje nove objave in o njih obvešča RSS prejemnike.
RSS prejemanje lahko na forumu ali blogu omogočite v nastavitvah > "Posebne funkcije" > "RSS Feed". URL naslovu za RSS lahko določite javno objavo ali pa zgolj za zaprte skupine. S klikom na RSS povezavo boste dobili URL naslov, ki ga morate uporabiti za vaš RSS vmesnik.

 
Ali lahko nastavim obveščanje o novih objavah na mojem forumu ali blogu?

Da, lahko se naročite na obveščanje o novih objavah v forumih ali blogih. To storite tako, da izberete ustrezno možnost v polju "Naroči se", ko objavljate novo vsebino v forumu / blogu.
Za prejemanje obvestil o novih objavah lahko izdelate spletni obrazec, ki ob vsakem oddajanju sporočilo pošlje tudi na vaš elektronski naslov. Tako boste ob vsaki oddaji preko obrazca ažurno obveščeni.
Prav tako si lahko nastavite RSS obveščanje za prejemanje vseh novih vnosov na vaš forum ali blog.

 
Ali lahko ustvarim forum ali blog z omejenim dostopom?

Da. Zelo enostavno lahko omejite dostop do strani vašega foruma ali bloga in sicer z geslom, listo članov ali obojim.

 
Ali lahko uporabniki s svojim uporabniškim imenom in geslom dostopajo do mojega foruma ali bloga, brez aktiviranega Spletnikovega računa?

Trenutno lahko z uporabniškim imenom in geslom, do forumov in blogov dostopajo le registrirani uporabniki Spletnika. Če želite omejiti dostop do vsebin na forumu ali blogu, lahko to storite s kombinacijo poštnega seznama in zaščite z geslom. Geslo bo enako za vse uporabnike! Podpora za različna gesla in gesli varovane elemente trenutno še ni na voljo, če pa to možnost nujno potrebujete, pa nas za čim hitrejšo rešitev takoj kontaktirajte.

 
   
Izdelava spletnih strani - hitro in enostavno
Začnite takoj z brezplačnim 14-dnevnim preizkusom našega orodja za urejanje spletnih strani.
Preizkusilo ga je že več kot 10.000 slovenskih podjetij!

Vse navedene cene ne vsebujejo DDV